Sass családi pincészet

You are here Címlap  > Szolgáltatás  > Borász >  Sass családi pincészet

Munkája során a Sass család igyekszik megőrizni a beregvidéki borászok ősi hagyományait, ezért több, mint 30 –féle tradicionális fehér– és vörösbort készítenek. A Sass család pincéjében a vendégek megkóstolhatják a világhírű dorokat is, mint a Cabernet Sauvignon, a Chardonnay, a Rizling, a Merlot, az Oporto, valamint a hölyek kedvenc borát – a Muscat Ottonelt.

A házigazda különleges odafigyeléssel gondozza az ősi és hagyományos helyi szőlőfajtákat. Talán az ő borospincéje az egyetle hely, ahol a vendégek megkóstolhatják a Bakator és szerémi Zöld szőlőből készült borokat.

Ahhoz, hogy a régió legnagyobb borválasztékát kínálhassa vendégeinek Sass Károly minden évben a közeli Beregdéda és Bégány községekben vásárol szőlőt. Ott termesztik a Müller–Turgau–t, a Zengét, a Zenitet, a Cserszegi Fűszerest, a Furmintot, a Zweigeltet és a Saperavit.

A gazda folyamatosan keresi az új és különleges ízeket. Saját receptek szerint készített borai messze földön híresek, mint például a száraz vörös Carlot, a Tamjanka Rosé, az erőteljes Fekete Rózsa, a borsáz nevét viselő Vermouth, a „Fehér Sas” kahor, és végül, de nem utolsó sorban szeretett feleség nevét viselő családi bor, a Zsuzsika Te Édes.

Szőlőföldjének nagy részén borszőlő terem, többek között az édes és fűszeres Traminer, amelyből már évtizedekkel ezelőtt a Szevjetúnió egyik legnépszerűbb bora, a Kárpátalja Rózsája készült. A Királyleányka szintén egy közismert helyi szőlőfajta, ezért nem véletlen, hogy a Szent Vencel borrend szimbólimává és a lovagok kednec borává vállt.

Sass Károly borai rendszeresen vesznek részt megyei borfesztiválokon és versenyeken, valamint külföldi, borlovagok és borászok számára szervezett rendezvényeken, ahol elismerték a borász munkáját, melynek eredményességéhez nagyban hozzájárul a különleges Kárpátaljai természeti viszonyok. Büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi tíz évben boraink közel 100 okleveles elismerésben, valamint 15 arany, 27 ezüst és 32 bronz éremben részesültek, itthon és külföldön egyaránt.


Elérhetőségek

Cím:
90 243 Kigyós, Rákóczi Ferenc út 52.
GPS:
48.21809636816, 22.696423530578613
Telefon:
+380 3141 22035; +380 3141 63247; +380 50 9347671
karlo@sasspince.com.ua
Web:
http://sasspince.com.ua

Bővebb információk

Az intézménynek van magyar nyelven (is) beszélő munkatársa, alkalmazottja.
Igen
Az intézménynek van kétnyelvű vagy magyar nyelvű cégtáblája, kültéri felirata, reklámtáblája, szóróanyaga.
Igen
Az intézménynek van két- vagy magyar nyelvű a szolgáltatás típusának megfelelő beltéri tájékoztató felirata.
Igen
Az intézménynek van a szolgáltatás típusának megfelelő két- vagy magyar nyelvű nyomtatványa (pl. étlap, árjegyzék, kérdőív, stb.)
Nem

Értékeljen

Belső vizualitás
Külső vizualitás
Személyzet
Szolgáltatások
Tájékoztatás

Hozzászólások bezárása

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.